Grillpremiär

I söndags hade vi grillpremiär hemma.

Vi grillade en hel majskyckling från Bjäre. Med den grillade kycklingen från förra året i kärt minne bestämde vi oss för att göra om succén.

Chicken

Kycklingen fick en pensling av olivolja, rapsolja, kinasoja, salt och peppar (grön, svart och vit) sedan åkte den in i klotgrillen på indirekt värme nästan 1,5 timme.

Under tiden gjorde jag grönsaksstavar (morot och gurka) och blandade upp en såsrest från Ingelsta Kalkon med lite creme fraiche och provencalska örter.
Tre bakpotatisar åkte in i ugnen under tiden kycklingen grillades och allt avnjöts på terassen i vårsolen.

Supersmaskigt.

I måndags cyklade vi till djungellekplatsen i Beijers Park. Vi har båda bott i närheten tidigare och dessutom jobbat på G&L Beijer (Bröderna Beijer donerade pengar/mark för att anlägga parken) under flera år.
Efter mycket rutschkaneåkning cyklade vi hemåt med depåstopp på IKEA för korv (barnen och Rickard) och fika (allihopa).

All utevistelse har dock satt sina spår. Jag har åkt på en släng av en vårförkylning som jag nog kan ha glädje av hela sommaren om jag sköter om den.
Båda barnen är också hostiga och snuviga. Förhoppningsvis sista gången för säsongen.
Är så tacksam för mina svärföräldrar om alltid ställer upp med barnpassning även när barnen är sjuka och vi inte kan vara hemma med dem pga jobbet.
Svärmor skulle åkt till stugan för att vårstäda men sköt snällt på det och tog hand om två snoriga hostiga tjejer idag med erbjudande om passning även imorgon om det skulle behövas.

Nu skall jag göra ett par saker på jobbet sedan skall jag nog ta mig hem och vila efter nattens hostattacker.

Viktväktarinvägning ikväll. Är lite nervös för hur det skall gå. Har inte varit så hemskt noga i helgen. Fast det blev betydligt mindre godis än det hade kunnat bli.

Annonser

One thought on “Grillpremiär

  1. Viktväktare! Spännande! Hur länge har du hållit på och hur går det? Är det points som gäller fortfarande? Sommaren är en bra tid för att gå ner i vikt – mycket goda grönsaker, naturligt mer motion men för min del, mera vin och öl som förstör en del… Lycka till iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s