Titel? Nä det struntar vi i!

Så härligt det är att Isabel börjar bli stor nog att lyssna på ”riktiga” böcker!

VI har nyss läst ut Harry Potter bok 1 och satt i lördags och tittade på filmen av bok 2. Vi hann inte klart innan läggdags och när vi kom upp och jag skulle läsa ville Isabel läsa bok 2 fastän vi just tittat på den.

Jag sa vi fick vänta lite och försökte locka med Anne på Grönkulla, men den ratades efter första stycket!

Idag hämtade jag alla sju böckerna om Narnia på biblioteket och samtidigt lånade vi hem Harry Potter bok 2 på CD, tänkte testa om Isabel fixar att lyssna på cd-bok. Jag gör det inte.
Hon försvann upp på rummet med en gång och började lyssna på cd 10 av 11 – för hon ville höra om ormen. (Basilisken som gömmer sig i Hemligheternas Kammare)

Hon hade knappt tid att komma ner och äta kvällsmat. (Hade också mage att klaga på att vi inte åt riktig mat när jag serverade smörgås och stekt korv med erbjudande om filmjölk till – man kan inte få lagad mat varje dag!) Efter att hon slukat sina smörgåsar försvann hon upp igen och ville inte titta på Bolibompa.

När Sofia och jag sett klart ett avsnitt Dora (pest!) och ett avsnitt Fem Myror (Bäst!!!) kom hon ner och ville höra lite om Narnia.

Jag började på Häxan och Lejonet fastän det egentligen var bok 2 i samlingen. Böckerna är ju inte så sammanhängande att man inte kan läsa dem i lite oordning. Häxan och Lejonet är ju också den första av böckerna som blev film …

Hon verkade tycka den var spännande, men verkar också hoppas på att det är en god häxa det handlar om. Oj vad hon kommer bli besviken.

Sofia somnade i soffan medan vi läste och ville helst bli buren upp till sängen. Hon fick vakna till för att ta sin medicin, men sedan somnade hon snabbt när jag sagt godnatt.

Efter nattning fick jag äntligen fixat gardinen som blev sned. Panelgardiner är så lynniga. Minsta lilla de är sydda snett uppe i så hänger de på tvären i fönstret.
Men lite sprättning och upprätning så blev det supersnyggt.

Annonser

2 thoughts on “Titel? Nä det struntar vi i!

  1. Fantastiskt att tjejerna uppskattar den sortens böcker! Jag minns att jag tyckte att Harry Potter var rejält otäck när jag läste dem för Julia i 9-årsåldern, särskilt tvåan, tror jag. Själv läste jag Narnia-böckerna i 10-12-årsåldern och de håller ju än, men jag skulle inte komma på att läsa dem för Malin. Malin är ganska skraj för allt möjligt och frågar alltid innan – är det något man blir rädd för? innan vi börjar läsa nya böcker. Hon har inte heller sett på Bollibompa på över ett år för hon är rädd för Häxan Surtant. Och vågar inte ha cd-skivan på sitt rum med Pongo och de 101 dalmatinerna för häxan är så stygg. Så olika barn är trots att de är jämnåriga!

  2. Isabel gillade filmerna (det var 11-årsgräns på bio så egentligen "får" hon inte se dem förrän till sommaren, men det bestämmer ju vi hemma i vardagsrummet) fastän hon tycker inte om när Harry och Ron hamnar i pilträdet som bankar på bilen. "Ormen" gillar hon dock.Sofia tyckte filmen var läskig och ville hemskt gärna krypa upp i knä eller gå upp och läsa istället. Hon är också i minsta laget för böckerna, men hon vill gärna vara med och lyssna i alla fall.Jag berättade snabbt om Häxan och Lejonet och Isabel blev genast intresserad av den så vi började direkt i går kväll.Häxan Surtant gillar båda mina tjejer, och jag med.Det är så olika med barn. En bekant till mig från UK har en dotter på 8 som har gillat zombies hur länge som helst. Det är ju också lite ovanligtJag köpte en zombie-bok till Isabel till Allhelgona (kommer kanske i ett eget inlägg) som var ganska kul och hon gillade den också.Jag tror Isabel gillar kittlingen i att läsa läskiga böcker – och hon brukar skryta med att hon inte är rädd för någonting.Rickard och jag längtar redan efter att få visa henne Pirates of the Caribbean, fast det får vänta till sommaren tror jag – mest för att den är på engelska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s