Minisemester 2/2

Peppermint sticks in Gränna

På vägen från Jönköping stannade vi till i Gränna och tittade på polkagristillverkning och handlade halva bilen full med godis (inte riktigt – men nästan).

E4 upp till Stockholm passerar även Saltå Kvarn där vi stannade och fikade och handlade lite i fabriksbutiken. De hade en jättemysig trädgård att promenera i och jag hade gärna åkt dit oftare, men det är lite långt att köra.

På fredagen skulle vi ta oss ut till Junibacken, men det tänkte halva Stockholm också göra så kön till båten var horribel.
Till slut struntade vi i det och tog oss tillbaka till hotellet och körde till Drottningholm istället.

At the Royal residence Drottningholm

Vi köpte med oss smörgåsar och satte oss i parken och fikade. Flickorna undrade om vi kunde få se på Kungen, men han var inte hemma. I alla fall inte vad vi kunde se.

Lördagen tillbringade flickorna med Rickard på Vilundabadet bredvid hotellet för att sedan avsluta dagen med ett dopp i bubbelpoolen i hotellets relaxavdelning.

20110605_d5img003

Söndag morgon fyllde vår lillasyster 4 år. Hon vaknade nog ganska tidigt men det kan man förstå.
Vi hade inte tagit med oss en massa presenter upp så hon fick ”bara” en klänning, en blus, shorts och en mössa som jag gjort, en Bamse-tidning vi gömt undan och en tavla till hennes rum.

20110605_d5img005

Födelsedagsstassen åkte på direkt!

Efter frukost packade vi ihop oss och körde till Södertälje för ett besök på Tom Tits Experiment. Vi var där precis när de öppnade kl 11 och körde inte iväg förrän strax innan 16. En toppendag! Verkligen ett ställe att rekommendera. Speciellt nu på sommaren när parken är öppen.

Going home

Istället för att stanna en extra natt i Trosa körde vi direkt hem efter Tom Tits. Det blev en lång resa men allt gick bra och fastän vi stannade till i Värnamo för att äta och byta till pyjamas (flickorna) så var vi hemma precis efter 22.

Annonser

One thought on “Minisemester 2/2

  1. Grattis i efterskott! Vilken söt födelsedagsklädsel! Roligt när barnen uppskattar att få kläder i f-dagspresent. Låter som en väldigt trevlig utflykt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s