Semester – eller något liknande

Den gångna veckan tog jag semester för att få lite försprång på vårt vindsprojekt.

Min far och jag började spackla på Isabels nya rum i måndags och idag, lördag fick Rickard och jag spacklat sista skarven i halltaket så Rickard kan dra igång slipmaskinen imorgon.
Hallen har bara spacklats en gång så den får nog gås över igen, men vi kan se slutet på denna del av projektet.

Hur noga vi än tejpar för dörrhålet till det rum som slipas så tar det sig ut och ner. Alla plana (och ej plana) ytor i hela huset är belagda med ett tunt lager damm.
Det skall bli så skönt när denna fas är över.

Dammet är också största anledningen (förutom arbetsuppgiften för mig) att det inte blivit något sytt på sistone. Dörren till mitt syrum är ordentligt stängd. Den saknar tejp bara för att datorn står där inne och den behöver jag komma åt ibland, annars hade jag nog tejpat för varenda springa in dit.

Det får bli bilder igen när vi kommer till målningen. Med allt spackel och allt damm vi genererar där uppe vill jag inte ta med kameran upp. Det får bli senare.

Istället njuter jag av dessa sista (?) skälvande sommarkvällarna. Just nu är klockan strax efter nio på kvällen och det är på gränsen att man kan sitta ute. Idag ville jag dock göra det eftersom vi fått tag i ett nytt terassbord av en fd kollega.
Så underbart att ha ett tillräckligt stort bord här ute. Vårt gamla bord blev inkallat som sågbord på vinden. Vi får väl se om det blir användbart igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s