Mitt nya syrum

Fastän vi inte är på långa vägar klara med vinden har jag börjat fundera så smått på hur jag vill ha det på mitt nya syrum.

När Isabel flyttat upp till sitt nya rum skall jag ta över hennes nuvarande rum och försöka få till en hållbar arbetssituation där inne. Det är lite större än det rum jag har idag och har mer garderobsutrymme.

Väggarna hos Isabel är starkt turkosa idag så första steget blir att måla om.

Just nu är planerna att måla med en bruten vit som heter Älva men med tanke på hur bra jag klarade av att måla raka linjer på vinden (dvs inte alls) så kanske jag väljer att måla vitt.

alva_bucket

På en av väggarna tänkte jag måla en ljust rosa färg som heter Lingonshake. Den är ljusare än jag brukar välja så kanske jag ångrar mig och väljer något starkare.

lingonshake_bucket

Jag skall ta en titt i butiken och se om jag gillar dem ”live”. Och ännu viktigare – om jag gillar dem tillsammans.

Jag vill hänga av dörren eftersom den mest kommer vara i vägen. Visar det sig att jag behöver kunna stänga till om mig får jag hänga dit den igen. Det finns ganska snygga fransdraperier som man kan sätta upp som tar en del av dammet som oundvikligen produceras där inne.

En vägg skall jag klä med fleece eller flanell så jag får en design wall att fästa quilt block på eller tygprover till kläder osv.

Vid fondväggen skall jag ha två höga byråar ställda rygg mot rygg som skall bli min arbetsbänk. Jag är jättesugen på att måla bänkskivorna (och kanske lådfronterna) i gult.

smor_bucket

Denna (Smör) lutar det åt just nu men jag får se. Jag har planer på att klä hela bänkskivan med en skärmatta eller någon sorts material man kan sätta nålar i och då är det meningslöst att lägga tid och pengar på att måla om skivan.
Min andra plan är att lägga en plexiglasskiva ovanpå som skydd och ha en lös skärmatta när den behövs och då är det ju en annan femma.

Rickard har lovat konstruera en arbetsbänk med möjlighet att sätta i symaskinen nersänkt.
I rummet finns en 50 cm bred garderob och en 80 cm bred med dubbla dörrar som båda skall få fler hyllplan så jag kan förvara mitt tyg där.

Byråarna som skall bli arbetsbänk har åtta lådor i varje så de borde svälja en hel del också. Arbetsredskap om inte annat.

Rickard har tagit ledigt i veckan och skall sätta lister på vinden runt inspektionsluckor och vindslucka. Får vi sedan bara tag i rörkrökaren så elementen kopplas in så skall vi kunna lägga golv efter det.

Längtar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s