Vinden – avslutning

8671535946_5e7bce3bf7_k

Så här såg vår vind ut våren 2013. Ingen isolering, utrensad på saker visserligen men fortfarande ganska stökig. Vi var flera rundor på tippen och i UFFaboxen innan det var tillräckligt utrensat för att börja jobba där uppe.

Vi ville börja men det var alltid något som kom emellan. Men så till slut …

9301186787_c055aab6cf_k

… den 16 juli, dagen efter Isabels födelsedag började Rickard och hans pappa underarbetet för att isolera vinden och göra om det till två rum till flickorna.

De jobbade i stekande hetta med att sätta isolering och plast och spika golv på fjärde våningen som blev den nya förvaringsvinden.

Vi beställde hem gipsskivor och fick dem upplyfta på tredjevåningen av en stor truck som parkerade sig på grannens biluppfart.

Rickard och jag spacklade gipsskivor och slipade. Sedan slipade Rickard lite till och jag dammsög och upprepade i en evighet. Till slut kom väven upp och vi målade och lade golv.

DSC_0309

Och äntligen i helgen som gick hade vi invigning med barnen. Det blev bandklippning och bubbel och snittar. Mycket uppskattat.

DSC_0286

Jag hann ta lite bilder på de tillfixade rummen innan bokhyllor och planscher sattes upp. Så här renskalat och sparsmakat var det inte så länge.

DSC_0302

Nu återstår att fixa klädkammaren så alla kläder kan bäras upp också. Vi var och köpte hatthyllor, klädstång och fästen igår och kommer väl sätta igång med det till helgen. Än så länge får de nöja sig med byråar på sina rum.

DSC_0325

Vårt gamla köksbord som stått på terrassen först, och sedan använts till sågbord under arbetets gång blev söndersågat och monterat som bänkskiva i klädkammaren. Återvinning at its finest. Byggare Bob hade varit stolt över oss.

Nu återstår att hitta sin favoritplats för avkoppling på rummen. Sofia är på god väg.

DSC_0307

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s