Vet du var du har din handduk?

När Isabel gick i ettan fick hon låna en av mina absoluta favorithanddukar. Den var över trettio år gammal, trycket var blekt men den var ändå i bättre skick än de fem år gamla handdukar jag köpt från ett smålandsbaserat möbelföretag 😉

Tyvärr kom hon hem utan handduken den dagen så jag sydde namn på en annan handduk med hopp om att den inte skulle komma bort.

När nu Sofia började första klass tänkte jag förekomma och fixa en namnad handduk till henne direkt så inte hon råkar ut för samma sak.

DSC_0223

Jag hittade ett kul typsnitt, som inte var alltför komplicerat på datorn och drog upp det i storlek så det fick plats på en förklippt ”charm square”. De är 5×5 tum stora och jag har massor av charm packs (charm squares från en komplett kollektion) som jag inte hunnit börja använda.

Sofia valde fem charm squares och jag strök mellanlägg på baksidan så det skulle bli lite stabilare innan jag ritade upp bokstäverna, nålade fast på handduken och sydde fast med en tät sick sack.

När jag visade Isabel ville hon också ha en och bad mig snällt göra en ny till henne – vilket jag hade förutsett och faktiskt redan fixat mallar även till hennes bokstäver.

DSC_0225

Hon valde ett rosa tyg som omväxling – hon gillar blått mer nuförtiden – och blev också nöjd med sin handduk.

De börjar skolveckan med jympa båda två – Sofia direkt på måndag morgon och Isabel precis innan lunch på måndag så jag får säkert höra ikväll om de inte funkat som de skall.

Bara de inte använder dem för att lifta iväg ut i rymden med ett vogonskepp …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s