Rosa elefanter

Jag upptäckte att jag aldrig visade hur Sofias elefantklänning blev till slut.

20131006-164713.jpg

Tyget är ett ganska tunt bomullstyg jag haft i mina gömmor länge. Det ser vitt ut på bilden men är egentligen blekt rosa med vita elefanter på. Jag tror jag köpt alla färgställningar av det trycket som fanns och använt till klänningar till Sofia. Jag skall ta och leta upp bilder på dem.

Klänningen passar henne perfekt just nu men det syns att det inte kommer vara så länge. Knapplisten i ryggen spänner och öppnar upp sig lite grann. Jag kommer nog modifiera mönstret och sätta i en dragkedja istället på nästa klänning.

Jag ritade av mönstret för storleken större så när jag ska sy hennes julklänning blir det storlek 10 istället. Hon följer samma utveckling som Isabel gjorde så jag förstår inte varför jag är så förvånad.

Jag passade på att rita av storlek 10 på leggingsen jag gjorde åt henne också, men de kan nog klara sig ett tag till i storlek 8. Jag har köpt ett par bitar trikå till så det skall bli några till.
Man använder bara en mönsterbit så det är ett snabbt syprojekt. Jag planerar att förstora det så jag kan använda det till Isabel också. Med en mönsterbit är det snabbt gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s